Известие

Collapse
No announcement yet.

Започна се....... и се свърши!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

А аз ви казвам, че всички 140кс и 150кс нямат баланс вал заводски.
    Не търсете под вола теле.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Еми и другите колеги да потвърдят ( тук те не са малко със 140 и 150 коня). Като се отвори капака веднага се вижда има или няма такива валове.
      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
        Като се отвори капака веднага се вижда има или няма такива валове.
        Само да ми поясниш така като на малко дете кой капак като се отвори....?!? Балансиращият вал се намира успоредно на коляновия и доста трябва да се отваря за да се види.

Момчета споровете ви не ми помагат особено, предположенията също , единствено "bo" твърди, че е сигурен. Аз лесно ще сложа вал ако се потвърди, че имат, но я си представете, че се окаже, че нямат, а аз съм сложил нещо което пречи

Comment

Първоначално публикувано от bo Покажи съобщение
          А аз ви казвам, че всички 140кс и 150кс нямат баланс вал заводски.
          Не търсете под вола теле.
          ОК,ма мотора който сложихме на Либрата беше 140 коньов,па имаше баланс вал.Според мен се говори наизустПак казвам искам доказателство нагледно,или написано и тогава ще се съгласяДотогава не вярвам на никой,защото смятам че човека който ми го е казал/Еньо/е доста по-знаещ от почти всики в тоя форумА я ми обяснете каква е логиката,да има шпонка и гнездо на маслената помпа,да върти баланс вал,ако бяха преценили че няма да има вал,нямаше да ги има и тея неща,все пак веригата става излишна,която все пак е доста шумна
          Last edited by Mury; d.m.y г., 20:07.
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            ОК,ма мотора който сложихме на Либрата беше 140 коньов,па имаше баланс вал.Според мен се говори наизустПак казвам искам доказателство нагледно,или написано и тогава ще се съгласяДотогава не вярвам на никой,защото смятам че човека който ми го е казал/Еньо/е доста по-знаещ от почти всики в тоя форумА я ми обяснете каква е логиката,да има шпонка и гнездо на маслената помпа,да върти баланс вал,ако бяха преценили че няма да има вал,нямаше да ги има и тея неща,все пак веригата става излишна,която все пак е доста шумна

Мдаа и некъв лагер имаше някъде май в мотора (плъзгащ ли лъзгащ ли) ма това ми го каза един дет не разбира
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Колега, махни дясната гума, после кората отдолу, махни пистовия ремък, махни после капака които закрива ангренажа и се вижда дали има балансиращи валове или не..... Може така да звучи - махни, махни но е проста работа- няколко болчета и един ремък.....
              sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                Колега, махни дясната гума, после кората отдолу, махни пистовия ремък, махни после капака които закрива ангренажа и се вижда дали има балансиращи валове или не..... Може така да звучи - махни, махни но е проста работа- няколко болчета и един ремък.....
                Баце не бъркай ЖТД със Т.С молим ти се

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                  Баце не бъркай ЖТД със Т.С молим ти се
                  Aaaa. Може. Аз си карам наред за ТС и несъобразявам че става дума за дизел. Грешка...
                  sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    Колега, аз ще дам доказателство, ама какво аз печеля от това.
                    Само ако колегата не правеше ремонт, пак някой друг го съветва да сложи баланс вал тъй упорито и без знание не е добре, и нямаше да се намесвам, защото знам какво бози стават след това.
                    Че някой му е казал, че има пък мен не ме бърка, а искам само да му спестя работа на човека.
                    Я сега ти ми кажи или питай "гуруто" каква модификация се извършва под номер 4275, извадена от Фиат завода по документи?
                    Мога да ти дам и графиките, които обясняват защо не е нужен баланс вала, ама не знам дали ще ти потрябват и дали въобще ще ги разбереш.
                    Това беше от мен и стига с тези твърдения чути от някой гараж.
                    Last edited by BO; d.m.y г., 12:26.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от bo Покажи съобщение
                      Колега, аз ще дам доказателство, ама какво аз печеля от това.
                      Само ако колегата не правеше ремонт, пак някой друг го съветва да сложи баланс вал тъй упорито и без знание не е добре, и нямаше да се намесвам, защото знам какво бози стават след това.
                      Че някой му е казал, че има пък мен не ме бърка, а искам само да му спестя работа на човека.
                      Я сега ти ми кажи или питай "гуруто" каква модификация се извършва под номер 4275, извадена от Фиат завода по документи?
                      Мога да ти дам и графиките, които обясняват защо не е нужен баланс вала, ама не знам дали ще ти потрябват и дали въобще ще ги разбереш.
                      Това беше от мен и стига с тези твърдения чути от някой гараж.
                      щом трябва да печелиш нещо от това,по добре си оди,за кво си в тоя форумПокажи на неуките да се научат

П.С.Сори Иво за лекото осиране,ма искам доказателство за това което твърди колегата,защото аз с очите си/27 годишни,още виждат доста добре/съм виждал обратното

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Серете, серете, аз вече знам дали има или не вал в моя мотор!

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                          Логичният въпрос е : Има ли, или няма вал ?
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                            Кажи де требе ли да има или не

Comment

Ха , неказва гада....
                              sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Логичното след като се започна е да се свърши. Е свърши се! От една седмица я карам, леко и кротко засега. Части 1600+, труд - хей ръчички, хей ги две.

Comment

Working...
                                X